» » В АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ У ВПРОВАДЖЕННІ ФІНСЬКОЇ МОДЕЛІ ІДЕНТИФІКАЦІЇ НЕБЕЗПЕК ТА ОЦІНКИ РИЗИКІВ

В АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ У ВПРОВАДЖЕННІ ФІНСЬКОЇ МОДЕЛІ ІДЕНТИФІКАЦІЇ НЕБЕЗПЕК ТА ОЦІНКИ РИЗИКІВ

      

Підприємства Хмельниччини долучилася до Всесвітньої акції «Безпечне та здорове майбутнє праці». Зокрема, на базі АТ «Хмельницькобленерго» відбулася семінар-нарада за участю Управління Держпраці в Хмельницькій області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області та обласної профспілкової організації НПЕУ АТ «Хмельницькобленерго», працівників Департаменту охорони праці Товариства, інженерів з охорони праці підрозділів АТ «Хмельницькобленерго».
Під час теоретичної частини учасники семінару дізналися про організацію роботи зі створення безпечних і нешкідливих умов праці в підрозділах Товариства. Зазначено, що аби вберегти життя та здоров’я своїх працівників, в основі системи охорони праці АТ «Хмельницькобленерго» закладений ризик-орієнтований підхід. Товариством застосовується фінська модель ідентифікації небезпек та оцінки ризиків. Суть її у тому, що енергетики вираховують ймовірність настання події та важкість наслідків, потім визначають рівень ризику, який може бути при виконанні певних робіт. Далі аналізують отримані результати та розробляють заходи щодо зменшення травматизму.

Фінська модель оцінки ризиків, передовий досвід у галузі охорони праці та профілактичні зустрічі покликані створити безпечні і нешкідливі умови праці. Працюючи у здорових умовах, енергетики краю виконуватимуть свою роботу якісно.
Впродовж практичної частини заходу учасники відвідали навчально-тренувальний полігон Товариства, де фахівці АТ «Хмельницькобленерго» ознайомили їх із організацією робіт в охоронних зонах електроустановок, порядком призначення відповідальних за електрогосподарство тощо.

Далі у сюжеті TV7+

  •  2019-05-07
  •  9 947
  •  Прес-служба