» » НА БАЗІ УПРАВЛІННЯ ЗАХІДНОГО ОФІСУ ДЕРЖАУДИТСЛУЖБИ ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГ «УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ В СИСТЕМІ ОХОРОНИ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ»

НА БАЗІ УПРАВЛІННЯ ЗАХІДНОГО ОФІСУ ДЕРЖАУДИТСЛУЖБИ ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГ «УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ В СИСТЕМІ ОХОРОНИ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ»

      

Про управління ризиками в системі управління охороною праці на підприємстві говорили під час тренінгу з працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області.

Лекторами тренінгу стали посадові особи Управління Держпраці у Хмельницькій області – заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Сергій Петрушенко та начальник відділу з питань гігієни праці Олена Токар.
Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Сергій Петрушенко зазначив, що сформована на підприємстві ризикоорієнтована система управління безпекою та гігієною праці повинна забезпечувати ефективну реалізацію прав працівників на безпечні та здорові умови праці. Вона ґрунтується на відповідальності роботодавця за забезпечення безпеки і здоров’я працівників в усіх аспектах, пов’язаних з роботою, на зобов’язанні постійно вживати необхідних заходів для створення умов, безпечних для життя і здоров’я працівників, забезпечувати ефективну реалізацію прав працівників на безпечні та здорові умови праці.

Начальник відділу з питань гігієни праці Олена Токар звернула увага учасників тренінгу на проходження медичних оглядів офісними працівниками. Зазначила, що з метою збереження здоров’я працівників офісів необхідно своєчасно проводити лабораторні дослідження на робочих місцях щодо визначення на них шкідливих та небезпечних факторів. Наявність яких є підставою для проходження медичних оглядів найманими працівниками відповідно до вимог Наказу МОЗ № 246.

Роз’яснила, що медичні огляди працівників поділяються на три види та мають різну мету. Зокрема, попередній медичний огляд проводиться під час прийняття на роботу з метою визначення стану здоров’я працівника і реєстрації вихідних об’єктивних показників здоров’я та можливості виконання без погіршення стану здоров’я професійних обов’язків в умовах дії конкретних шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу. Періодичні медичні огляди проводяться з метою своєчасного виявлення ранніх ознак гострих і хронічних професійних захворювань (отруєнь), загальних та виробничо зумовлених захворювань у працівників. Позачерговий медичний огляд працівників проводиться за заявою працівника, якщо він вважає, що погіршення стану його здоров’я пов’язане з умовами праці та за ініціативи роботодавця, якщо стан здоров’я працівника не дає змоги йому виконувати трудові обов’язки.

У живій дискусії усі присутні, спільно із спікерами заходу, обговорили найважливіші проблеми, з якими зустрічаються у повсякденній роботі у сфері охорони та гігієни праці.

  •  2019-06-05
  •  1 250
  •  Прес-служба