» » ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ – ЦЕ ЗАХИСТ СОЦІАЛЬНИХ ТА ТРУДОВИХ ПРАВ, ГАРАНТІЙ ГРОМАДЯН

ЛЕГАЛЬНА ЗАЙНЯТІСТЬ – ЦЕ ЗАХИСТ СОЦІАЛЬНИХ ТА ТРУДОВИХ ПРАВ, ГАРАНТІЙ ГРОМАДЯН

      

Під таким гаслом відбувся семінар в Хмельницькому міському центрі зайнятості. Участь у заході взяли представники Управління Держпраці у Хмельницькій області.

У ході засідання головним державним інспектором Людмилою Огойко акцентовано увагу учасників семінару на відповідальності за порушення трудового законодавства, у тому числі за використання найманої праці без юридичного оформлення.

Зазначено, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення працівника: гарантованого розміру заробітної плати; права на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами; права на оплату лікарняного; права на достроковий вихід на пенсію, якщо ви працюєте в шкідливих умовах праці; права на скорочений робочий день, тиждень, якщо ви працюєте в шкідливих умовах праці; права не працювати у вихідний і святковий день; права на допомогу по безробіттю; права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; права на зарахування виробничого стажу; права на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості.

Інформаційно:
В Хмельницькому міському центрі зайнятості з нагоди відзначення Дня Конституції України 28 червня 2017 року спільно Управлінням Держпраці у Хмельницькій області, соціальними партнерами проводять комплексні заходи для різних категорій населення з метою підвищення правової обізнаності громадян.

  •  2017-06-27
  •  2 244
  •  Прес-служба