» » ІНСПЕКТОРАМИ ПРАЦІ ВСТАНОВЛЕНО ФАКТ ВИКОРИСТАННЯ ДИТЯЧОЇ ПРАЦІ БЕЗ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

ІНСПЕКТОРАМИ ПРАЦІ ВСТАНОВЛЕНО ФАКТ ВИКОРИСТАННЯ ДИТЯЧОЇ ПРАЦІ БЕЗ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

      

В ході проведення інспекційного відвідування у фізичної особи-підприємця встановлено факт використання праці неповнолітньої  особи 2002 року народження, без  оформлення у встановленому порядку трудових відносин.

З’ясовано, що працівник здійснював реалізацію та продаж кавових напоїв у підприємця, як продавець продовольчих товарів, при цьому трудовий договір між неповнолітньою особою та підприємцем не було укладено.

Вищевказані факти свідчать про порушення суб’єктом господарювання вимог ч. 1, ч. 3 ст. 24 КЗпП України щодо обов’язку укладення трудового договору в письмовій формі, не подачі повідомлення до органів ДФС про трудові відносини до початку допуску працівника до роботи.

На усунення виявлених порушень ФОП внесено припис та наразі вирішується питання щодо вжиття заходів до притягнення винної особи до відповідальності.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати встановленої на момент проведення інспекційного відвідування та виявлення порушення.

  •  2019-10-08
  •  3 475
  •  Прес-служба