» » У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ НА ШВЕЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО НАКЛАДЕНО ШТРАФ НА БІЛЬШЕ НІЖ ОДИН МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ ЗА ВИКОРИСТАННЯ ПРАЦІ НЕОФОРМЛЕНИХ ПРАЦІВНИКІВ

У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ НА ШВЕЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО НАКЛАДЕНО ШТРАФ НА БІЛЬШЕ НІЖ ОДИН МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ ЗА ВИКОРИСТАННЯ ПРАЦІ НЕОФОРМЛЕНИХ ПРАЦІВНИКІВ

      


На підставі акта інспекційного відвідування керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області винесено постанову про накладення штрафу на підприємство у розмірі 1 126 710 гривень за використання праці дев’ятьох неоформлених працівників.

Зокрема, на початку вересня інспекторами праці Управління Держпраці було здійснено інспекційне відвідування швейного цеху у м. Хмельницькому. На момент інспекційного відвідування в цеху за устаткуванням відшивали одяг більше двадцяти працівників. З’ясовано, що дев’ять із них працювали без належного оформлення трудових відносин.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати встановленої на момент проведення інспекційного відвідування та виявлення порушення. Підприємству доведеться сплатити 1 126 710 гривень штрафу.

  •  2019-10-10
  •  852
  •  Прес-служба