» » НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ БУЛО ПРИПИНЕНО ФУНКЦІОНУВАННЯ 38 НЕЛЕГАЛЬНИХ АЗС

НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ БУЛО ПРИПИНЕНО ФУНКЦІОНУВАННЯ 38 НЕЛЕГАЛЬНИХ АЗС

      

Голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та його заступники Роман Примуш і Сергій Ткачук взяли участь у всеукраїнській відеоселекторній нараді, яку провів Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Під час наради були обговорені заходи з припинення діяльності закладів грального бізнесу, заходи з протидії незаконному обігу деревини та заходи з протидії незаконному обігу та роздрібній торгівлі пальним.

Як наголосив Олексій Гончарук, в Україні не буде тіньового ринку нафтопродуктів. «Усі схеми будуть викриті й ліквідовані, а їхні учасники – притягнуті до відповідальності», – сказав він.

За ініціативою Президента було розпочато широку кампанію з ліквідації тіньових схем торгівлі пальним. Всього в Україні здійснили 2200 перевірок силами ДФС, Нацполіції та СБУ. Перевірили інформацію щодо 1399 нелегальних АЗС.

«Уряд зробив рішучі кроки. Спільно з нафтотрейдерами ми продовжимо боротьбу з нелегальними АЗС. Про це ми домовилися на черговій зустрічі сьогодні. Нафтотрейдери підтвердили припинення діяльності нелегальних АЗС, – повідомив Олексій Гончарук. – Українці купуватимуть пальне європейської якості виключно в ліцензованих нафтотрейдерів. Це один із пріоритетів нашого Уряду».

Як зазначив під час наради голова адміністрації Дмитро Габінет, на рівні області відповідна робота розпочата з минулого року. «Попри те, що пройшло не так багато часу, ми вже маємо реальні результати цієї спільної діяльності. На Хмельниччині було припинено функціонування 38 нелегальних АЗС. І ми продовжуємо цю роботу, – зазначив посадовець. – Правило тут одне – усі мають працювати за законом».

В області було перевірено 47 АЗС, 13 було демонтовано самостійно, 7 демонтовано примусово. Вилучено з обігу 22,55 тонн паливно-мастильних матеріалів, а також обладнання на суму 850 тис.грн. Відкрито 2 адміністративних  та 6 кримінальних проваджень.


  •  2020-01-13
  •  225
  •  Прес-служба