» » НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ТРИВАЄ ЦИКЛ СЕМІНАРІВ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДОРОЖНЬО-ТРАНСПОРТНИХ ПРИГОД

НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ТРИВАЄ ЦИКЛ СЕМІНАРІВ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДОРОЖНЬО-ТРАНСПОРТНИХ ПРИГОД

      

Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області, Управління Укртрансбезпеки та Головного Управління Національної поліції проводять спільні інформаційні заходи для працівників суб’єктів господарювання соціально-культурної сфери і торгівлі та підприємств інших галузей, діяльність яких пов’язана з перевезенням людей та вантажів.

Під час семінарів проаналізовано стан виробничого травматизму в соціально-культурній сфері та торгівлі за 2019 рік. Наголошено на профілактичних заходах щодо недопущення виробничого травматизму. Причинах та подіях, що призвели до настання нещасних випадків. Детально розглянуто обставини випадків виробничого травматизму, що пов’язані з експлуатацією автомобільного транспорту. Обговорено вимоги нормативних актів у сфері перевезень вантажів (продукції) та впровадження заходів суб’єктами  господарювання щодо запобігання дорожньо-транспортних пригод.

Звернуто особливу увагу на експлуатацію автотранспорту, а саме забезпечення належного контролю за технічним станом автомобілів, їх повну комплектацію. Наголошено на обов’язковому проведенню передрейсових медичних оглядів водіїв. Допущення до керування автотранспортом тільки тих працівників, які пройшли відповідне навчання і отримали відповідну кваліфікацію до керування транспортними засобами. Забезпечення режиму праці та відпочинку водіїв у відповідності до нормативних вимог.

Окрім того, необхідно чітко визначити (розподілити) функції, обов’язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування машин, механізмів та устаткування з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці.  Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників. Здійснювати контроль за додержанням вимог Правил охорони праці на автомобільному транспорті.







  •  2020-02-11
  •  248
  •  Прес-служба