» » БУХГАЛТЕРАМ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ РОЗПОВІЛИ ПРО НОВОВВЕДЕННЯ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОГО КОНТРОЛЮ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ

БУХГАЛТЕРАМ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ РОЗПОВІЛИ ПРО НОВОВВЕДЕННЯ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОГО КОНТРОЛЮ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ

      

Про відповідальність за порушення законодавства про працю, нововведення під час здійснення державного нагляду, контролю за додержанням законодавства про працю говорили під час обласного семінару-практикуму, за участю головних бухгалтерів підприємств Хмельниччини.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Юрій Борисюк детально роз’яснив присутнім види відповідальності і порядок притягнення посадових осіб суб’єктів господарювання до відповідальності за порушення законодавства з питань праці.
Основне питання, на яке посадовець звернув увагу – реалізація Постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Відповідно до якої у штатному розписі кожної об’єднаної територіальної громади, міської ради має з’явитися посада інспектора праці.

Інспектори з питань праці при органах місцевого самоврядування здійснюватимуть контроль з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, та належного оформлення трудових відносин. Перевірки Управління Держпраці будуть проводитися паралельно. Виконавчі органи рад та громади також перевірятимуться щодо здійснення ними інспекційної діяльності по додержанню законодавства про працю.

За словами доповідача, реалізація на місцях виконавчими органами міських (міст обласного значення) рад та сільськими, селищними, міськими радами об’єднаних територіальних громад вищевказаних повноважень з урахувань змін у законодавстві надасть можливість спільними зусиллями уповноважених посадових осіб органів місцевого самоврядування та Управління Держпраці захищати трудові права більшої кількості найманих працівників області, виявляти значно більше фактів не оформлення трудових відносин з найманими працівниками, виплати заробітної плати без здійснення бухгалтерського обліку, не своєчасної виплати заробітної плати, порушення мінімальних гарантій в оплаті праці.

  •  2017-07-07
  •  2 715
  •  Прес-служба