» » УВАГА! КОМУ МОЖНА ПОВІДОМЛЯТИ ПРО ФАКТИ КОРУПЦІЇ

УВАГА! КОМУ МОЖНА ПОВІДОМЛЯТИ ПРО ФАКТИ КОРУПЦІЇ

      

Про факти корупції можна повідомити:

Спеціально уповноваженим суб'єктам у сфері протидії корупції, а це:

 – зокрема, органи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (спочатку треба звертатися до територіальних філій Спеціалізованої прокуратури);

 (НАБУ);

 (НАЗК);

 (СБУ);

До прокуратури, органів внутрішніх справ, СБУ, НАБУ треба звертатися, коли відомі факти корупційних злочинів або адміністративних правопорушень.

Інші органи та організації, яким можна повідомити про факти корупції:
Уповноважені підрозділи з питань запобігання та виявлення корупції органів державної влади.

До зазначених підрозділів слід звертатись у випадку, якщо корупційне правопорушення стосується посадових чи службових осіб, які працюють у органах влади.
Як звертатись?
Звернутись необхідно у письмовій формі.
У заяві необхідно викласти у довільній формі всі відомі Вам факти корупційного порушення, можна прикласти докази, якщо вони є. Фактами, що вказують на наявність корупційного правопорушення, можуть бути документи, що підтверджують витрачання коштів, посилання на журналістські розслідування у пресі, аудіо- чи відеозаписи, Ваші власні розслідування тощо.

Також слід зазначити Ваше прохання чи вимоги. Заява повинна містити прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, контактні дані.

Також можна звернутись і в усній формі (при особистому прийомі чи по телефону). Однак, слід пам’ятати, що Ваше звернення повинно бути зафіксовано із зазначенням Вашого ПІБ та адреси проживання.

Інформацію підготувала,
Тетяна Гаєвська, головний
спеціаліст з питань протидії корупції

  •  2017-08-22
  •  3 759
  •  Прес-служба