» » В ДУНАЄВЦЯХ ОБГОВОРЕНО ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЖНИВ

В ДУНАЄВЦЯХ ОБГОВОРЕНО ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЖНИВ

      

Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі представників Дунаєвецької райдержадміністрації, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено практичний семінар стосовно дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час проведення зернозбиральних робіт.
У ході заходу проаналізовано стан виробничого травматизму у Дунаєвецькому районі за 2016 рік та шляхи його запобігання. Роботодавцям, керівникам сільськогосподарських підприємств, головам фермерських господарств, інженерам з охорони праці вказано, що під час зернозбиральних робіт необхідно посилити профілактичну роботу по запобіганню виробничого травматизму.

Наголошено на організації роботи згідно Правил з охорони праці в сільськогосподарському виробництві. Дотриманні нормативних актів з охорони праці, а саме: організувати навчання працюючих безпечним методам роботи провести інструктаж з охорони праці з усіма працівниками, зайнятими на виробничих процесах; не допускати до роботи осіб, які не пройшли медичний огляд; не допускати до роботи осіб хворих, перевтомлених, тих, які знаходяться в нетверезому стані, або тих, що не пройшли інструктаж з охорони праці; провести заходи щодо зміцнення трудової та виробничої дисципліни.

Разом з тим, звернуто особливу увагу на заборону застосування праці осіб молодше вісімнадцяти років на важких роботах і на роботах з шкідливими або небезпечними умовами праці. Також забороняється залучати неповнолітніх до нічних надурочних робіт і робіт у вихідні дні та до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

На завершення заходу зазначено, що наразі, необхідною умовою успішного проведення комплексу зернозбиральних робіт та збереження людського потенціалу є створення керівниками сільськогосподарських формувань безпечних умов праці найманих працівників, здійснення належного контролю за підлеглими працівниками та суворе дотримання працівниками трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці, пожежної безпеки.

  •  2017-07-21
  •  156
  •  Прес-служба