» » ПРАЦІВНИКАМ ЯРМОЛИНЕЦЬКОЇ МІЖРАЙОННОЇ ЛАБОРАТОРІЇ НАГОЛОСИЛИ НА АТЕСТАЦІЇ РОБОЧИХ МІСЦЬ

ПРАЦІВНИКАМ ЯРМОЛИНЕЦЬКОЇ МІЖРАЙОННОЇ ЛАБОРАТОРІЇ НАГОЛОСИЛИ НА АТЕСТАЦІЇ РОБОЧИХ МІСЦЬ

      


Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Дмитро Королівський провів семінар з працівниками Ярмолинецької міжрайонної лабораторії Держпродспоживслужби на тему «Атестація робочих місць за умовами праці».

Посадовець роз’яснив, як здійснюється атестація робочих місць за умовами праці відповідно до чинного законодавства України. З огляду на це, вона забезпечує поліпшення стану безпеки виробництва, якості продукції і головне, передбачає урегулювання відносин між роботодавцем та працівником в галузі безпечних і здорових умов праці.

Дмитро Королівський наголосив, що останнім часом зросла актуальність проведення атестації робочих місць за умовами праці. Адже, щоб вийти на заслужений відпочинок на пільгових умовах працівникові тієї чи іншої професії необхідно підтвердити це право, а воно, як відомо, підтверджується лише за результатами атестації робочих місць, яка проводиться один раз на п’ять років, як це передбачає Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Крім того, зазначено, що працівнику за роботу важких і шкідливих умовах праці передбачені пільги та компенсації, до яких належать:   додаткові відпустки, скорочена тривалість робочого часу (дня, тижня), доплати до тарифних ставок (окладів), які визначаються за результатами проведеної атестації. А відповідальність за своєчасне та якісне її проведення покладається на керівника підприємства, організації чи установи.

За результатами семінару рекомендовано вчасно проводити атестацію робочих місць та дотримуватись законодавства про працю.


  •  2020-12-23
  •  1 587
  •  Прес-служба