» » ТЕХНІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ НА ТЕМУ: «ЕКСПЛУАТАЦІЯ ПОТЕНЦІЙНО НЕБЕЗПЕЧНИХ ОБ'ЄКТІВ ТА ОБ’ЄКТІВ ПІДВИЩЕНОЇ НЕБЕЗПЕКИ»

ТЕХНІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ НА ТЕМУ: «ЕКСПЛУАТАЦІЯ ПОТЕНЦІЙНО НЕБЕЗПЕЧНИХ ОБ'ЄКТІВ ТА ОБ’ЄКТІВ ПІДВИЩЕНОЇ НЕБЕЗПЕКИ»

      


Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки Віктор Назаров надав технічну консультацію працівникам, які виконують роботи з підвищеною небезпекою, стосовно експлуатації потенційно небезпечних об'єктів та попередження виробничого травматизму.

В ході зустрічі посадовець роз’яснив порядок отримання дозвільної документації  та декларування робіт з підвищеною небезпекою. Тому, якщо роботодавець на паливозаправному пункті експлуатує обладнання та захисні системи, призначені для експлуатації в потенційно вибухонебезпечному середовищі (паливороздавальну колонку, електрообладнання вибухозахищеного виконання) при цьому виконує роботи підвищеної небезпеки зазначеного обладнання або газонебезпечні роботи та роботи у пожежонебезпечних зонах, то йому необхідно одержати відповідні дозвільні документи.

Наголошено, що суб’єкту господарювання, у власності або користуванні, якого є потенційно  небезпечний об'єкт, необхідно організувати проведення його ідентифікації згідно порядку.

В результаті проведеної технічної консультації працівникам рекомендовано:
  • привести у відповідність нормативним актам з питань охорони праці документи, що стосуються безпечної експлуатації потенційно небезпечних об’єктів та документи, що стосуються безпечного виконання робіт;
  • проводити постійний контроль зі сторони адміністрації за дотриманням працівниками, котрі експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки і виконують роботи з підвищеною небезпекою та інженерно-технічними працівниками вимог регламентів на виконання робіт, та інших нормативних документів з питань охорони праці.
  • дбати про особисту безпеку працівників та дотримуватись вимог нормативних актів з питань охорони праці щодо безпечної і безаварійної експлуатації машин, механізмів, обладнання, яке використовується на потенційно небезпечному об’єкті.


Фото: google.com


  •  2021-02-01
  •  1 267
  •  Прес-служба