» » ГОЛОВА ДЕРЖПРАЦІ НАГОРОДИВ ПЕРЕМОЖЦІВ ПЕРШОГО ОГЛЯДУ-КОНКУРСУ «КРАЩЕ ПІДПРИЄМСТВО З ОХОРОНИ ПРАЦІ»

ГОЛОВА ДЕРЖПРАЦІ НАГОРОДИВ ПЕРЕМОЖЦІВ ПЕРШОГО ОГЛЯДУ-КОНКУРСУ «КРАЩЕ ПІДПРИЄМСТВО З ОХОРОНИ ПРАЦІ»

      

За ініціативи Державної служби України з питань праці у 2017 році започатковано проведення Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці». До участі у конкурсі заяви подали 42 підприємства з усієї України.

Учасники конкурсу оцінювалися за такими критеріями, як ефективне функціонування системи управління охороною праці, створення безпечних та здорових умов праці, заходи з формування в колективі культури праці, проведення навчань з охорони праці, рівень виробничого травматизму і професійних захворювань та інші.

До складу комісії увійшли посадові особи Держпраці, представники міністерств, центральних та місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців та профспілкових організацій, Фонду соціального страхування України.

Вітаючи керівників та начальників служби охорони праці підприємств-переможців, Голова Держпраці Роман Чернега зазначив, що «Ідея конкурсу визріла давно, адже такий захід є потужним стимулом до вдосконалення системи охорони праці на вітчизняних підприємствах. Інтеграція України до європейського співтовариства, реформування в цьому форматі усіх сфер економіки, імплементація європейських норм в українське законодавство – всі ці процеси стрімко набирають обертів в сучасних реаліях. Так само потребує докорінних змін і сфера охорони праці. Безпека праці на виробництві повинна стати пріоритетним напрямом як для керівників підприємств, так і для працівників».

Конкурсна комісія оцінювала підприємства у двох категоріях, перша, де працює понад 250 працівників, друга категорія – менше 250 працівників. Так, переможцями стали 13 підприємств з різних областей України. За результатами оцінювання у категорії «понад 250 працівників» у номінації «Переробна промисловість» переможцем стала Орджонікідзевська філія ТОВ з ІІ «Проктер енд Гембл Україна» (Дніпропетровська обл.); «Енергопостачання та транспорт» Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (Хмельницька обл.); «Охорона здоров’я» Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського (Полтавська обл.); «Переробка сільськогосподарських культур» ПрАТ «Філіп Морріс Україна» (Харківська обл.); «Виробництво непродовольчих товарів» ПАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин» (Полтавська обл.); «Добувна промисловість» ТОВ Клесівський кар’єр нерудних копалин «Технобуд» (Рівненська обл.); «Виробництво обладнання та устаткування» ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед» (Закарпатська обл.); «Виробництво обладнання та устаткування» ТОВ «Сіріус Екстружен» (Хмельницька обл.).

У категорії «менше 250 працівників» переможцями стали: у номінації «Переробна промисловість» ДП «Калуський дослідно-експериментальний завод інституту хімії поверхні НАНУ» (Івано-Франківська обл.); «Виробництво обладнання та устаткування»  ТОВ «ЕЛЕКТРІМ-2000» (Миколаївська обл.); «Виробництво товарів та надання послуг населенню» Виробничо-торговельна фірма «ВЕЛАМ» (Миколаївська обл.); «Виробництво будівельних та оздоблювальних матеріалів»  ТОВ «ВІВА ДЕКОР» (Івано-Франківська обл.); «Сфера житлово-комунального господарства» КП «Коломияводоканал» (Івано-Франківська обл.).

У своїй промові Голова Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні Григорій Осовий акцентував на важливості проведення такого конкурсу, запровадження передових технологій виробництва, організації та охорони праці.

«Можна з упевненістю сказати, що Україна має гарні перспективи, щоб бути рівною серед інших країн Європейського Союзу. А однією з ознак цивілізованих країн є забезпечення роботодавцем і гарантування державою безпечних і нешкідливих умов праці для працівників», – зазначив Григорій Осовий.

Організований Державною службою України з питань праці Всеукраїнський конкурс планується проводити щорічно за результатами роботи протягом року. Про його умови можна дізнатися на сайті Держпраці у розділі «Всеукраїнський огляд-конкурс на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці».

  •  2017-10-17
  •  4 432
  •  Прес-служба