» » ЧЕРГОВЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО ОБЛАСТІ ПІДПАЛО ПІД ЗАБОРОНІ САНКЦІЇ

ЧЕРГОВЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО ОБЛАСТІ ПІДПАЛО ПІД ЗАБОРОНІ САНКЦІЇ

      

Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив позов Управління Держпраці у Хмельницькій області щодо заборони виконання електрозварювальних робіт та використання електрозварювального інструменту одним із лісогосподарських підприємств області.

Зокрема, фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці було проведено планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових  актів з охорони праці і промислової безпеки в лісовому господарстві.

У ході якої з’ясовано, що суб’єктом господарювання не отримано дозвіл в органах Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки (електрозварювальні роботи). На підприємстві не проведено періодичну перевірку електроінструменту. Проводи, підключені до зварювальних апаратів, розподільчих щитів – не захищені від механічних пошкоджень. Не проведено перевірку опору ізоляції зварювальних апаратів в установленому порядку. Роботи на естакаді виконувались з неогородженим перепадом висот без застосування запобіжних поясів працівниками.

Відповідачем не було надано суду доказів щодо усунення усіх виявлених порушень, зафіксованих в акті перевірки. Суд дійшов висновку, що залишається ризик заподіяння шкоди життю чи здоров’ю людей, тому адміністративний позов підлягає задоволенню і негайному виконанню.

Примітно, що в поточному році це уже третє підприємство лісового господарства, де застосовувалися заходи реагування судом щодо виконання робіт та експлуатації обладнання у зв’язку з допущенням вимог безпеки, що створюють загрозу життю і здоров’ю працівників.   
Фото: google.com.ua

  •  2017-12-11
  •  1 792
  •  Прес-служба