» » СУМНІВНИЙ КОМФОРТ АБО, ВСЕ Ж, БЕЗПЕКА: ЧИ ЗУПИНЯТЬ РОБОТУ ЛІФТІВ-ПЕНСІОНЕРІВ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ?

СУМНІВНИЙ КОМФОРТ АБО, ВСЕ Ж, БЕЗПЕКА: ЧИ ЗУПИНЯТЬ РОБОТУ ЛІФТІВ-ПЕНСІОНЕРІВ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ?

      

Більшості ліфтів у нашому місті уже за 35. І певно з таким стажем їх можна було б відправляти на заслужену “пенсію”. Однак, підйомники  й досі щодня довозять мешканців будинків до своїх квартир, хоч і часто з перебоями.

Нещодавно в рамках планової перевірки інспектор управління Держпраці витребував паспорти ліфтів на балансі ЖЕКу №1, вік яких сягає 25 років і більше. Як з’ясувалося, підйомники не пройшли необхідної експертизи, тож на комунальників подали до суду.

Суд ухвалив: 140 підйомників зупинити. Все тому, що незалежну перевірку “Хмельницькліфт” проводити не може, адже там вертикальний транспорт і обслуговують. Та й повноважень таких немає.

В Управляючій компанії №1 виправдовуються: працівники “Хмельницькліфту” як ніхто знають, скільки можуть працювати їхні підйомники. Тож за перевіркою до інших організацій не зверталися.

У Подільському експертному центрі, який і мав би обстежити техніку, кажуть: питання про перевірки ліфтів піднімали неодноразово. Та коштів на це з бюджету не виділяли.

Ситуацій з ліфтами-вбивцями в Україні за останній рік було немало. Тож чи не варто подумати заздалегідь? Аби не ризикувати безпекою та життями людей. Тішить, що у 2018 на ремонт ліфтів з бюджету виділять 5 мільйонів. А поки що усі  залізні старигани катаються між поверхами як є.

Мешканці будинків кажуть: без ліфтів важко, але ламаються вони таки часто.

Не варто чекати перевірок, а, тим паче, нещасного випадку, для того, аби зрозуміти: хмельницькі підйомники терміново потребують ремонту.
Джерело: 33 канал

  •  2017-12-11
  •  16 271
  •  Прес-служба