» » ПРО АТЕСТАЦІЮ РОБОЧИХ МІСЦЬ ІЗ ШКІДЛИВИМИ УМОВАМИ ПРАЦІ ГОВОРИЛИ У ТОВ «ВЕЛЕС АГРО ЛТД»

ПРО АТЕСТАЦІЮ РОБОЧИХ МІСЦЬ ІЗ ШКІДЛИВИМИ УМОВАМИ ПРАЦІ ГОВОРИЛИ У ТОВ «ВЕЛЕС АГРО ЛТД»

      

Головним державним інспектором відділу з питань експертизи умов праці Уравління Держпраці у Хмельницькій області Максимом Мазуром надано практичні рекомендації з питань атестації робочих місць із шкідливими умовами праці працівникам ТОВ “Велес Агро ЛТД”.

Зазначено, що відповідно до чинного законодавства атестація робочих місць за умовами праці проводиться у порядку, визначеному згідно з постановою КМУ від 01.08.92 р. № 442 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» та Методичними рекомендаціями для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженими постановою Мінпраці від 01.09.92 р. № 41.

Атестацію проводить атестаційна комісія, склад і повноваження якої визначаються наказом по підприємству, організації в строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на п’ять років, за умови, якщо впродовж цього часу на підприємстві не змінювалися докорінно умови і характер праці.

До складу атестаційної комісії рекомендується включати головних спеціалістів, працівників відділу кадрів, праці і заробітної плати, охорони праці, органів охорони здоров’я підприємства, представників громадських організацій та інших.

Отже, саме атестаційна комісія підприємства, яка здійснює організаційне, методичне керівництво і контроль за проведенням робіт на всіх етапах атестації, визначає перелік робочих місць, що підлягають атестації.

Відповідальність керівників за не проведення атестації робочих місць.

Атестація робочих місць є обов’язковою лише за наявності шкідливих та небезпечних умов. У всіх інших випадках це право роботодавця, а не обов’язок. Однак проводити атестацію рекомендовано в будь-якому випадку, оскільки:

1) роботодавець не володіє спеціальними знаннями для самостійного визначення шкідливості та небезпечності умов праці;

2) не проведення атестації робочих місць може спричинити штрафи, призупинення роботи підприємства до усунення порушень у сфері охорони праці та кримінальну відповідальність.

  •  2017-06-20
  •  3 312
  •  Прес-служба