» » ПРАЦІВНИКИ БІБЛІОТЕКИ ДІЗНАЛИСЯ БІЛЬШЕ ПРО БЕЗПЕЧНІ УМОВИ ПРАЦІ

ПРАЦІВНИКИ БІБЛІОТЕКИ ДІЗНАЛИСЯ БІЛЬШЕ ПРО БЕЗПЕЧНІ УМОВИ ПРАЦІ

      

В Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці в рамках Тижня охорони праці для працівників закладу Управлінням Держпраці проведено навчання з додержання вимог безпеки для працівників бібліотек.
Начальник відділу АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області Вадим Франко роз’яснив працівникам Правила охорони праці для працівників бібліотек. Звернув увагу на загальні вимоги безпечного використання територій, будівель, споруд та інженерних мереж бібліотек.  Наголосив на вимогах безпечної експлуатації систем освітлення та електрообладнання, безпечному використанні систем вентиляції та кондиціонування повітря, системи пиловидалення, вимогах безпеки при водозабезпеченні, перебуванні в читальному залі, використання каталогів, безпечному використані комп’ютерних залів.
Окремо акцентував увагу на вимоги безпечної експлуатації стелажного обладнання. Зокрема, стелажі повинні забезпечувати безпечне розміщення літератури в сховищах, читальних залах, фондах. Високі однобічні стелажі повинні кріпитися до стін або інших будівельних конструкцій. Конструкція стелажа повинна бути розрахована на стійкість та навантаження. На кожному стелажі має бути табличка з інформацією про допустиме навантаження. Не допускається заповнювати стелажі понад розрахункове навантаження. Висота стелажів повинна бути такою, щоб була можливість брати книжки з верхньої полиці, не застосовуючи високих драбин.  Книжки та газети на стелажі слід укладати таким чином, щоб вони не виступали за межі полиць тощо.

  •  2018-04-25
  •  611
  •  Прес-служба