» » КОНКУРС «КРАЩЕ ПІДПРИЄМСТВО З ОХОРОНИ ПРАЦІ»: ХМЕЛЬНИЦЬКА АЕС

КОНКУРС «КРАЩЕ ПІДПРИЄМСТВО З ОХОРОНИ ПРАЦІ»: ХМЕЛЬНИЦЬКА АЕС

      

Конкурс «Краще підприємство з охорони праці»: Хмельницька АЕС – підприємство в якого рівень безпеки та захищеність персоналу стоїть на першому місці.

Одним із учасників Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці», який започаткувала Державна служба України з питань праці, є Хмельницька атомна електрична станція.

Перевірки та експертизи, проведені державними і незалежними міжнародними експертами МАГАТЕ, Рискаудит, TACIS, ВАО АЕС, підтверджують високий рівень безпеки енергоблоків ХАЕС. На підприємстві проведено сертифікаційний аудит з метою обстеження системи управління ХАЕС на відповідність вимогам міжнародних стандартів управління: ISO 9001:2008 (міжнародний стандарт, який визначає вимоги до систем управління якістю) ISO 14001:2004 (міжнародний стандарт, який визначає вимоги до системи екологічного менеджменту).

Враховуючи важливість своєчасної підготовки персоналу різних професійних груп і категорій в умовах наближених до виробничих, на ХАЕС у 1987 році був створений навчально-тренувальний пункт, який забезпечував координацію та організацію учбового процесу. На даний час в НТЦ ВП «Хмельницька АЕС»проводиться професійна підготовка і підтримка кваліфікації всіх категорій персоналу, здійснюється ліцензійна діяльність у даній галузі, ведеться розробка навчально-методичних матеріалів.


На повномасштабному тренажері (ПМТ) НТЦ широко використовується автоматизована система реєстрації та комплексного аналізу тренажерних занять, в якій реалізована концепція єдиного інформаційного простору. Реєстрація технологічної, аудіо-, відео- інформації дозволяє наочно продемонструвати персоналу, що проходить тренажерну підготовку, їх дії в ході вирішення завдань з тренування, вказати на сильні і слабкі сторони, помилки в діях і рішеннях.Також є можливість демонстрації «еталонних» дій зафіксованих системою в ході навчання інших змін/персоналу, що демонструють правильні/неправильні дії.


 У НТЦ ВП «Хмельницька АЕС» введена в експлуатацію і застосовується комп’ютерна навчальна система польових операторів (КНС ПО). Вона призначена для здобуття і підтримки знань і умінь оперативного персоналу АЕС (польових операторів), пов’язаних з виконанням ними експлуатаційних операцій і перемикань на обладнанні, а також для розвитку професійних умінь, заснованих на розумінні наслідків виконання (або невиконання) їх дій для безпеки АЕС.
У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки номінальною потужністю 1000 МВт кожен. Перший енергоблок було введено у дію 22 грудня 1987 року, другий – 8 серпня 2004 року.
Одним із головних напрямків діяльності Хмельницької АЕС є добудова 3-го та 4-го енергоблоків.

Сьогодні Хмельницька АЕС – це понад п’ять тисяч працівників, які обслуговують десятки різнопрофільних підрозділів.

  •  2017-06-21
  •  5 553
  •  Прес-служба