» » ДЕРЖПРАЦІ ПОСИЛЮЄ РОБОТУ В НАПРЯМКУ БОРОТЬБИ З НЕЛЕГАЛЬНИМ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯМ

ДЕРЖПРАЦІ ПОСИЛЮЄ РОБОТУ В НАПРЯМКУ БОРОТЬБИ З НЕЛЕГАЛЬНИМ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯМ

      

Держпраці спільно з Мінсоцполітики, за участі  Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду, Національної поліції та інших зацікавлених органів  проведуть інформаційну кампанію та спільні заходи спрямовані на детінізацію зайнятості  та доходів населення.

Про це йшлося у четвер, 13 вересня,  під час спільної координаційної наради з питань детінізації ринку праці, яка відбулася у Державній службі України з питань праці. 

Захід відбувся за участі представників Міністерства соціальної політики України, Міністерства  аграрної політики та продовольства України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства фінансів України, Національної поліції України, Пенсійного фонду України, Державної регуляторної служби України, Державної фіскальної служби України, Державної служби  України з безпеки на транспорті, Державної фіскальної служби України, Асоціації міст України.

В рамках наради присутні обговорили проект плану заходів спрямованих на проведення превентивно-роз’яснювальної роботи для недопущення використання праці без належного оформлення трудових відносин та напрацювали алгоритм спільних дій. В межах інформаційної кампанії будуть проведені семінари щодо переваг легального працевлаштування для роботодавців, працівників, безробітних та студентів. Також заплановано проведення спільних заходів контролю спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення. Особливу увагу буде приділено роботодавцям найризикованіших сфер господарювання.

Нагадаємо, 5 вересня Уряд ухвалив розпорядження „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”. Цим рішенням  передбачено проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Водночас йдеться про посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз’яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.

  •  2018-09-17
  •  743
  •  Прес-служба